Kampanj

Vilken Peeling Ska Jag Välja?

Att hitta rätt peeling för sin hudtyp och de problem man vill åtgärda är inte alltid lätt, speciellt eftersom flera syror kan råda bot på samma problem, men de är olika effektiva mot de olika hudproblemen. Glykolsyra är den populäraste syran eftersom den fungerar bra på normal hud för att behandla fina linjer, rynkor och små ärr och även har viss effekt mot hyperpigmentering och akne. Men har du fet eller känslig hy, eller speciellt vill behandla acne, pormaskar, pigmentfläckar, keratosis pilaris eller något annat så är glykolsyra inte det bästa för just dig. Här går vi igenom de olika peelingarna för att du ska hitta den peeling som är helt rätt för dig, så att du äntligen kan råda bot på just dina hudbekymmer och få den perfekta hy som du har längtat efter.

Har du inga specifika hudproblem?

För att allmänt fräscha upp grov, trött och glåmig hy, och även reducera fina linjer och rynkor, fokusera på den peeling som är rätt för din hudtyp:

  • Normal hud: Glykolsyra
  • Känslig - Torr hud: Mjölksyra
  • Fet hud: Salicylsyra
  • Kombinationshud (Fet och Känslig - Torr hud): Kombination av Salicylsyra och Mjölksyra
  • Mörk hud (Asiatisk eller Afrikansk): Mandelsyra. Det finns tyvärr risk att peeling orsakar pigmentförändringar på mörkhyade personer. Mandelsyra är det säkraste valet.

För att råda bot på specifika hudproblem

Ha listan ovanför i åtanke men läs nedan för att finna den rätta syran för dig.

Fina Linjer - Rynkor - Ytliga Ärr

Använd den syra som passar bäst för just din hudtyp enligt listan ovan. Du behöver använda en medel till stark syra. Vi rekommenderar dig alltid att börja med en svag styrka för att sedan byta till en starkare när / om du känner att din hud klarar av det.

Pigmentfläckar - Hyperpigmentering - Melasma - Kloasma - Åldersfläckar - Solfläckar

Mandelsyra anses av många, både experter och konsumenter vara den effektivaste syra mot dessa pigmentförändringar av olika slag.

Kombinationen av mandelsyra och salicylsyra är perfekt om du även har fet hy, acne eller pormaskar.

Akne - Fet Hy

Salicylsyra är den absolut effektivaste peelingen mot akne och fet hy. En del personer får även bra resultat med mandelsyra.

Kombinationen av mandelsyra och salicylsyra är perfekt om du även har hyperpigmentering.

Pormaskar - Vita och Svarta (Stängda och Öppna Komedoner)

Salicylsyra är den mest populära syran för att bli av med pormaskar. Salicylsyra (även känd som BHA-syra) är den enda av dessa syror som kan lösa upp den olja och talg som pormaskarna består av. Svarta pormaskar är inte smuts, utan oxiderat pigment i pormasken.

Mandelsyra kan också fungera och en del personer får mycket bättre resultat av denna syra. Mandelsyra löser inte upp pormaskarna utan tränger in under dem och trycker ut dem. Kombinationen av mandelsyra och salicylsyra är perfekt om du även har hyperpigmentering.

Milier (vita små prickar under huden som består av fett)

Vi rekommenderar 10% salicylsyra.

Keratosis Pilaris

En svag salicylsyra, mjölksyra eller kombination av mjölksyra och salicylsyra har hjälpt otroligt många personer att bli av med keratosis pilaris, och kan garanterat hjälpa dig också. Vad som fungerar varierar från person till person. Prova dig fram tills du hittar vilken syra som fungerar för dig.

 

Tänk på att de procentuella styrkorna på syrorna inte är direkt jämförbara med varandra. I följande tabell kan du ungefärligt se hur de motsvarar varandra.

  Svag Medel Stark
Glykolsyra 10% - 20% 30% - 40% 50% - 60%
Mjölksyra 30% 50%  
Salicylsyra 5% 10% - 15% 20%
Mandelsyra 5% - 15% 20%  

 

© beBeautiful.se