Kampanj

Användningsinstruktioner för Kemisk Peeling

Innan du utför peelingen för första gången bör du utföra ett punkttest för att se hur huden reagerar på syran. Det gör du genom att följa instruktionerna nedan men du applicerar peelingen endast på ett litet område på huden. Om du inte får några oönskade reaktioner så kan du utföra peelingen dagen efter.

 1. Se till att huden som ska behandlas är ren och torr.
 2. Fukta penseln/bomullsrondellen med peelinglösningen. Applicera genom att försiktigt stryka över hudområdet som behandlas - gnugga inte in lösningen i huden.
 3. Applicera ej syra på ögonlocken, läpparna eller precis runt näsvingarna.
  • Du kan använda en fet salva med vaselin, t.ex. idomin, för att skydda dessa områden.
 4. Notera att peelingen mycket sannolikt kommer att orsaka en stickande/svidande känsla.
 5. Hur mycket det känns beror på hur stark peelingen är. Detta är helt normalt och bör förväntas. Den stickande/svidande känslan kan minska allt eftersom huden vänjer sig vid peelingen.
 6. Låt peelingen verka i 1 minut.
  • Vid regelbundna peelingar kan du öka tiden med 1 minut per gång upp till högst 7 minuter.
 7. Neutralisera syran genom att först skölja av syran från huden med ljummet vatten. Ta sedan ca en tesked av den neutraliserande gelen i handflatan och använd fingertopparna för att applicera gelen på det behandlade området. Låt verka i 1-2 minuter.
 8. Skölj av med ljummet vatten och klappa torrt med en handduk.
 9. Smörj in det behandlade hudområdet med en fuktgivande kräm eller lotion.

Kom ihåg att använda solskydd med en solskyddsfaktor om minst SPF 15.

Du bör utföra en peeling i veckan i 6 veckor och sedan ta en paus från behandlingen i 2-3 veckor, sedan kan du fortsätta med de veckovisa behandlingarna. Ta en paus efter var 6e peeling.

Det kan vara en god idé att utföra peelingen precis innan dusch eller bad då det blir enklare att skölja rent ansiktet efteråt.

En del personer kan få akneutbrott efter de 2 första behandlingarna. Detta är helt normalt och är en första reaktion på peelingen. Efter tredje peelingen bör detta upphöra.

Neutraliseringsgel
Den medföljande neutraliseringsgelen neutraliserar inte bara syran, utan förbättrar också peelingeffekten samtidigt som den lugnar huden. De aktiva ingredienserna är i en vattenbaserad gel med ett pH på 8 som neutraliserar syran omedelbart. Allantoin har en fuktgivande och keratolytisk effekt (processen som exfolierar översta hudlagret), vilket gör huden jämnare och förbättrar cellförnyelsen och sårläkning. Aloe Vera har välkända anti-inflammatoriska egenskaper som snabbt lugnar huden efter peelingen. Panthenol har förmågan att gå in i det yttersta hudlagret (epidermis) där det hjälper cellförnyelse och läkning.

Om den neutraliserande gelen tar slut så är ett bra alternativ att blanda ½ tesked bakpulver med 4-5 matskedar ljummet vatten.

Observera!

Vänligen använd peelingen som beskrivet. Försök inte att snabba på behandlingen genom att applicera peelingen oftare än en gång per vecka. Huden behöver tid för att återhämta sig – det är läkningsprocessen som förbättrar huden, inte peelingen i sig. Peelingen används främst för att rengöra, exfoliera och sedan snabba på hudens egen förnyelseprocess. Du måste ge huden tid att göra detta.

Använd inte Kemisk Peeling:

 • På sår, inflammerad hud, inflammerad akne eller om du har återkommande munsår
 • Om du använder ett receptbelagt akneläkemedel, exempelvis: Roaccutan, Tetracykliner (Antibiotika), Aberela, Differin, Epiduo, Duac, Skinoren

Använd inte Kemisk Peeling innehållandes Salicylsyra:

 • Om du är gravid eller ammar
 • Om du lider av diabetes eller blodcirkulationsproblem som t.ex. Raynauds sjukdom
 • Om du någonsin har fått en allergisk reaktion av salicylsyra eller någon medicin som innehåller acetylsalicylsyra (ex. Magnecyl, Treo och Bamyl)
© beBeautiful.se