Kampanj

Salicylsyra - Kemisk Peeling (10% - 20%)

Salicylsyra - Kemisk Peeling (10% - 20%)
Samla alla köp. Du kan delbetala från 17 kr/mån
Tillverkare: SR Skincare
Antal i Lager: 35
299:-
Salicylsyra eller BHA-syra är perfekt för dig med pormaskar, fet hy eller akne. Syran är även effektiv mot psoriasis, keratosis pilaris, rosacea, inflammerade hårsäckar och inåtväxta hårstrån.

Välj Alternativ


* Styrka:




Antal:  

Salicylsyra är den viktigaste ingrediensen för att återställa renhet och klarhet till huden. Salicylsyra är den aktiva ingrediensen i de flesta produkter mot fet hy, pormaskar, akne och inåtväxta hår. Det är en mycket effektiv peelingagent och en utmärkt porrengörare med anti-rynk och anti-akne egenskaper. Den fungerar genom att försiktigt ta bort gamla celler från huden och öka produktionen av kollagen samt stimulera hudens förnyelse som i sin tur minskar rynkor och fina linjer samt främjar friskare hud med mer lyster. Salicylsyra har även en anti-inflammatorisk effekt, vilket gör den lämplig för personer med akne och rosacea.

Salicylsyra är en betahydroxisyra (BHA-syra) och utvinns vanligtvis från videträ. Den fungerar på ett något annorlunda sätt än AHA-syror såsom glykolsyra och mjölksyra eftersom den är oljelöslig och alltså mycket lämplig för personer med fet hud. Denna syra kan tränga in i de oljiga material som blockerar porerna och samtidigt exfoliera och rengöra dem. Salicylsyra kan även minska hyperpigmentering och pigmentfläckar förknippat med UV (sol) skador, akne m.m.

Fördelar med kemisk peeling med salicylsyra

Peeling med salicylsyra kan utföras hemma säkert och orsakar inte någon nertid, endast lätt rodnad i en timme eller två efter behandling. Salicylsyra kan hjälpa mot en mängd olika hudåkommor och återställa huden till att bli mer normal.

Fet och oljig hy samt igentäppta porer och pormaskar
Salicylsyra är den enda kemiska peeling som kan lösa upp olja och fett och är alltså lämplig för personer med fet hy. Syran kan tränga in i porerna och lösa upp talgen och pormaskarna.

Akne och Rosacea
Salicylsyra hjälper till att kontrollera överdriven oljeproduktion som kan orsaka akne och rosacea. Bakterien P. acnes lever av oljan och talgen i porerna och är porerna igenproppade med talg så bildas inflammerade akneutslag. Genom att rensa ur de igentäppta porerna och avlägsna oljan och talgen så kan inte acnebakterien överleva. 5% salicylsyra rekommenderas för rosacea.

Psoriasis
Salicylsyra hjälper genom att fjälla av det yttersta hudlagret, vilket är bra vid mycket tjock psoriasis. Detta hjälper I sin tur penetrationen av andra läkemedel och UV-ljus (vilket ibland används för att behandla psoriasis). UV-ljus behandling bör dock inte utföras direkt efter behandling med salicylsyra. Endast 5% salicylsyra rekommenderas, använd ej starkare.

Keratosis pilaris
Keratosis pilaris orsakas av att keratin ansamlas i hårsäckarna och bildar små prickar som kan se ut som akne. Salicylsyra hjälper genom att exfoliera och rensa ur hårsäckarna. 10% alternativt 5% salicylsyra rekommenderas.

Inåtväxta hårstrån och inflammerade hårsäckar
Eftersom salisylsyra verkar exfolierande på det yttersta hudlagret och även löser upp igentäppta porer så kommer det hjälpa de blockerade inåtväxta håren att komma till ytan. Därtill verkar salisylsyra inflammationshämmande vilket kan hjälpa mot den rodnad och klåda som kan uppstå vid inåtväxta hår och inflammerade hårsäckar.

Förhårdnader och valkar på huden
Genom att verkar exfolierande så motverkar det att förhårdnader och valkar bildas.

Vilken styrka på salicylsyra ska jag använda?

20% styrka bör användas om du vill ordentligt förnya din hy. Med den här styrkan kommer salicylsyran utföra en mild peeling, som efter flera appliceringar gradvis kommer förbättra ytliga ärrbildningar och fina linjer, du får även alla fördelar som 10% styrkan ger. Du kan märka av rodnad i en timme eller två efter behandlingen och kanske en del mild fjällning av huden - effektiv användning av fuktkräm gör att du kan ömsa av fjällningen.

10% styrka bör användas på problematisk hud, t.ex. för att behandla aktiv akne. En 10% koncentraion kommer snabbt att lösa upp och rensa ur mixen av döda celler, keratin och sebum ur porerna. Du blir av med pormaskar och förhindrar inflammationer. Välj 10% styrkan om akneärr inte är något problem. 10% styrkan är också idealisk för att behandla Keratosis Pilaris.

5% styrkan är bäst för dig med rosacea eller psoriasis, samt för dig som endast har små problem med acne.

Hur salicylsyra fungerar

När salicylsyra appliceras så reagerar det med det yttre hudlagrets celler (epidermis), det försvagar de bindande egenskaperna hos lipiderna, "limmet", som håller ihop de döda cellerna. Detta är den mekanism som gör att det skadade yttre hudlagret exfolieras vilket avslöjar de undre nya hudcellerna, vilket ger huden en jämn, fläckfri struktur. Dessutom kan salicylsyra tränga in i den nya hudens cellmembran och stimulera dem att tillverka kollagen och elastin som förbättrar och stärker hudens kondition.

Vad ingår?

  • 1 Flaska (30ml) Salicylsyra för kemisk peeling.
    Ingredienser: Alcohol Denat, Saliylic Acid, Glycerine, Propylene Glycol
    - 30ml räcker till ca 15-20 behandlingar för ansiktet
  • 1 Flaska Neutraliserande Gel med Aloe Vera, Allantoin och Panthenol
  • 15 Bomullsrondeller för applicering.
  • Fullständig bruksanvisning

pH-värden

Nedan följer pH värdena för de olika styrkorna på denna peeling:
10%: pH 2,2
15%: pH 2,1
20%: pH 2,0

Varning

Kemisk Peeling kan göra din hud känsligare för solskador och risken att bränna sig av solen ökar. Undvik därför starkt solljus och UV-ljus från solarier under 1 vecka efter varje behandling. Vi rekommenderar dig att alltid använda solskydd med minst SPF15 efter varje behandling.

Använd inte denna peeling:

  • På sår, inflammerad hud, inflammerad akne eller om du har återkommande munsår.
  • Om du använder receptbelagd aknemedicin, exempelvis Isotretinoin (Roaccutan) eller Tretinoin.
  • Om du är gravid eller ammar
  • Om du lider av diabetes eller blodcirkulationsproblem som t.ex. Raynauds sjukdom
  • Om du någonsin har fått en allergisk reaktion av salicylsyra eller någon medicin som innehåller acetylsalicylsyra (ex. Magnecyl, Treo och Bamyl)

Till skillnad från glykolsyra och mjölksyra som ger gradvis peeling, så kan salicylsyra orsaka mild fjällning som kan pågå upp till 3 dagar. Detta liknar den peelingeffekt som fås av en lindrig solbränna.

På grund av den djuprengörande effekt och exfoliering som fås av peelingen kan huden reagera som om under attack - en del personer kan få lindriga finnar efter de första två eller tre peelingarna. Detta är helt normalt. När huden lugnat ner sig bör efterföljande peelingar inte orsaka några finnar.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Skriv koden nedan:



© beBeautiful.se