Kampanj

Kräm mot Pigmentfläckar - Stark

Kräm mot Pigmentfläckar - Stark
Samla alla köp. Du kan delbetala från 23 kr/mån
Tillverkare: Active Solutions
Antal i Lager: 10
399:-
Pigmentreducerande kräm med kojisyra, alfa-arbutin, mandelsyra och hyaluronsyra. Behandlar effektivt pigmentfläckar, åldersfläckar, märken efter akne, melasma (kloasma) och solfräknar.
Antal:  

Vår starkaste kräm mot pigmentfläckar - för behandling av måttliga till svåra pigmentfläckar och hyperpigmentering, idealisk för:

  • Melasma (Kloasma) - mörka pigmentfläckar eller stora hyperpigmenterade ytor som vanligen uppstår under graviditet eller som resultat av att ha tagit p-piller eller hormonersättning.
  • Post Inflammatorisk Hyperpigmentering (PIH) - missfärgning av huden, blemmor och mörka pigmentfläckar oftast till följd av inflammation efter skador på huden, exempelvis akne, solskador, brännskador, eksem etc.)
  • Åldersfläckar / Solfläckar - Pigmentfläckar och prickar som uppstår med åren p.g.a. överexponering av solljus

Notera att denna kräm inte hjälper mot röda märken eller prickar efter acne. Röda märken är inte pigment. Det finns mycket felaktig information tillgänglig på internet som påstår att det är PIH, men så är inte fallet.

Notera att detta inte är en hudblekande kräm. Den kommer inte att bleka huden ljusare än din genetiskt naturliga och förutbestämda färg.

Kojisyra (Kojic acid) används främst i kosmetika för sin hudblekande effekt. Den fungerar som en tyrosinashämmare. Tyrosinas ansvarar för bildandet av melanin - färgämnet i huden. Kojisyra minskar också befintligt melanin i huden och bistår därigenom i nedtonandet av färgpigment i huden. Kojisyra minskar effektivt åldersfläckar och pigmentfläckar i ansiktet och på kroppen, ofta orsakade av solen. Kojisyra är också känd för att ha en antimikrobiell effekt.

Alfa-Arbutin (Alpha-arbutin): är ett naturligt hudblekande ämne som utvinns ur mjölon (bearberry). Det fungerar genom att blockera tyrosinas aktivitet i huden, vilket minskar bildningen av melanin. Detaljerad och omfattande forskning har visat att ämnet Alfa-Arbutin skickar en signal till melanocyterna och berättar för dem att det finns tillräckligt med melanin som redan producerats. Detta resulterar i att melanocyterna stänger ner produktionen av melanin. Ämnet skyddar också huden mot skador orsakade av fria radikaler. Alfa-Arbutin är mycket populärt i Asien och Japan för dess hudtonande egenskaper. Andra egenskaper hos Alfa-Arbutin är dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Det har en icke irriterande, icke toxisk effekt på huden och kan hjälpa till med att behandla t.ex. melasma och andra hyperpigmenterade områden på huden.

Mandelsyra (Mandelic acid) sänker pH-värdet i krämen en aning vilket förstärker effekten av kojisyra och alfa-arbutin samtidigt som det i sig har en pigmentreducerande effekt. Det fungerar även konserverande.

Hur krämen fungerar

Pigmentfläckar och hyperpigmentering orsakas ofta av någon form av trauma mot huden: solskador, akne, eksem etc. När huden är skadad eller traumatiserad reagerar den genom att skapa melanin som en skyddsåtgärd. Melanin är det skyddande pigmentet i all vår hud. Skapandet av melanin är inte alltid enhetligt och därmed kan pigmentfläckar på huden med överskott av melanin uppstå. Fläckreducerande krämer fungerar inte genom blekning av de pigmenterade hudområdena utan de fungerar genom att dämpa den mängd melanin som skapas av huden.

Vår hud ersätts (beroende på ålder) var 4e till 12e vecka. Allt eftersom lagren av hud fälls och ersätts av nya lager så försöker huden duplicera så exakt som möjligt det gamla lagret hud som ska fällas. Har du någonsin undrat varför barndomsärr finns kvar trots att huden har ersatts många gånger om? Det beror på att huden har återskapat ärret i alla lager hud som den har genererat. Likadant är det med pigmentfläckar. Huden kommer även återskapa fläckar med ojämnt melanin. Denna kräm förhindrar huden från att skapa alltför mycket melanin i de nya hudlagren som skapas, så att den ersättande huden inte får exakt samma över-pigmenterade fläckar. Det kommer att ta en komplett hudförnyelsecykel för att se resultatet eftersom det översta lagret av huden kommer att behöva ersättas av ett nytt, mindre pigmenterat hudlager.

Vi rekommenderar starkt att du undviker faktiska hudblekningsprodukter som innehåller hydrokinon (hydroquinone). Hydrokinon kan skada huden och kan orsaka cancer. Det är inte ovanligt att hydrokinon överbleker huden och skapar bleka fläckar på huden som kan se hemska ut, och som inte är återställningsbara. Inte överraskande så är hydrokinon helt förbjudet i kosmetika i Sverige och EU.

Denna kräm är fri från parabener, mineraloljor, silikoner och konstgjorda dofter. Krämbasen innehåller botaniska oljor som är exceptionellt återfuktande, innehåller höga halter av vitamin D och E, och även höga nivåer av gamma-linolensyra (GLA) - en viktig komponent i hudens regeneration, med sin förmåga att lugna huden, främja läkning och reglera vattenmängden. Alla våra krämer innehåller hyaluronsyra (återfuktande) och MSM (viktig del av kollagen som därför ökar kollagensyntesen) som standard.

Användningsinstruktioner:

  • Applicera en liten mängd av krämen dagligen, t.ex. morgon och/eller kväll, på det överpigmenterade hudområdet.
  • Vid blekning av pigmentfläckar är det oerhört viktigt att du även skyddar dig mot solen. Använd alltid solskyddsfaktor, minst SPF 15. Utan solskydd blir nästan all behandling av pigmentfläckar verkningslös.

Ingredienser: Kojic Acid (2%), Alpha-Arbutin (2%), Mandelic Acid (1%), Hyaluronic Acid, Water, Rosewater, Glycerine, Safflower Oil, Apricot Kernel Oil, Emylsifying Wax, Cetyl Esters, Isodecyl Neopentanoate, C12-15 Alkyl Esters, Sodium Benzoate (and) Gluconolactone, Xanthan, Orange Blossom Essential Oil

Storlek: 60ml

Förvaring och hållbarhet
Krämen håller i minst 6 månader. För bästa hållbarhet förvara krämen i kylskåp.

Observera!
Denna produkt innehåller spår av nötter. Använd inte denna kräm om du är allergisk mot eller har intolerans mot nötter.

Samtidig användning av denna kräm och kemisk peeling med styrka över 10% kan orsaka tillfällig men ganska kraftig sveda och rodnad.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Skriv koden nedan:© beBeautiful.se