Kampanj

Mandelsyra & Salicylsyra - Kemisk Peeling (10% - 20%)

Mandelsyra & Salicylsyra - Kemisk Peeling (10% - 20%)
Samla alla köp. Du kan delbetala från 12 kr/mån
Tillverkare: SR Skincare
Antal i Lager: Slutsåld - Kommer INTE in igen
199:-
Perfekta peelingen för dig som vill behandla både pigmentfläckar (melasma, åldersfläckar) och fet hy, acne eller pormaskar eller har kombinationshud och pigmentfläckar. Säker även för asiatisk och afrikansk hud.

Välj Alternativ


* Styrka:

Antal:  

OBSERVERA! Den här produkten har utgått och ersatts av Bi-Phase Peel

Denna peeling kan göra underverk mot olika typer av pigmentfläckar som t.ex. melasma och annan hyperpigmentering. Kombinationen av mandelsyra och salicylsyra är kliniskt bevisad för sin förmåga att eliminera pigmentfläckar i huden, behandla acne, samt för att släta ut fina linjer och rynkor i huden. Båda syror har länge varit kända för sina antibakteriella egenskaper, vilket är särskilt gynnsamt vid behandling av akne och fet hy.

Mandelsyra är en AHA-syra som tradionellt sett utvinns från bittermandel. Det är en aromatisk AHA syra och dess molekylära storlek är den minsta av alla aromatiska AHA-syror, vilket gör den till den mest effektiva i hudvårdsprodukter. Den är dock större och därför mindre irriterande än glykolsyra som är den mest populära AHA-syran inom hudvård.

Salicylsyra är en betahydroxisyra (BHA-syra) och utvinns tradionellt från videträ. Den fungerar på ett något annorlunda sätt än AHA-syror eftersom den är oljelöslig och alltså mycket lämplig för personer med fet hud. Denna syra kan tränga in i de oljiga material som blockerar porerna och samtidigt exfoliera och rengöra dem.

Fördelar med denna Mandelsyra & Salicylsyra peeling

Behandlar Acne och Pormaskar
På grund av de antibakteriella egenskaperna hos båda syror kan denna peeling hjälpa dig behandla akne, och reglera talgproduktionen för att hjälpa till att förhindra återfall av akneutbrott. Salicylsyra är den enda syra för kemisk peeling som kan tränga ner i porerna och effektivt lösa upp det talg och pormaskar som täpper till porerna.

Reducerar Pigmentfläckar och Melasma (kloasma)
Mandelsyra har studerats utförligt som behandling för olika typer av pigmentfläckar och har visat sig vara mycket effektivt. Mandelsyra hjälper till att bryta ner delar av pigmentet i pigmentfläckarna vilket resulterar i en enhetlig hudton. Mandelsyra anses vara ett utmärkt alternativ till steroider och hydrokinon vid behandling av pigmentfläckar som melasma eftersom det inte har någon av de biverkningar som dessa medel har.

I en klinisk studie minskade melasma med upp till 50 procent på bara fyra veckor när en produkt som innehöll mandelsyra användes. Mandelsyra är den enda hudvårdsingrediens som bevisats kunna behandla djup, dermal melasma, den enda andra möjligheten är laser. Melasma är ett tillstånd som resulterar i hyperpigmenterade hudpartier vanligast i ansiktet, särskilt kinder, panna och haka, samt armar och axlar. Melasma orsakas av hormonella förändringar, oftast under graviditet eller vid bruk av p-piller. Även om det vanligtvis påverkar kvinnor i olika åldrar så är 10% av alla som drabbas av melasma män.

Minskar Rynkor och Fina Linjer
Eftersom mandelsyra är en AHA-syra kan den självklart användas som en peeling för att minska och förebygga ålderstecken. Mandelsyra påskyndar den cellulära förnyelsehastigheten genom att bryta upp bindningen mellan hudcellerna. Syran befriar huden från döda hudceller som leder till matt hy samt minskar de naturliga vecken i huden. Mandelsyra behandlar även den andra stora orsaken till rynkor, d.v.s. nedbrytningen av kollagen. Denna viktiga fiber i huden förnyar sig själv enkelt när huden är ung, men medan huden åldras bromsar produktionen av kollagen in och fibrerna försvagas, vilket leder till att rynkor bildas. Mandelsyra bidrar till att stärka kollagen, fördröja och till och med minska framträdandet av rynkor i huden.

Vem kan använda produkter med mandelsyra?

På grund av sin molekylstorlek så tolereras mandelsyra väl av nästan alla hudtyper, även känsliga hudtyper såsom rosacea. Mandelsyra är en av de få ingredienser som rekommenderas för dem med mörkare hy, som kan uppleva hypopigmentering från andra syror som t.ex. TCA. Eftersom mandelsyra absorberas långsammare än många andra ingredienser, stör det inte melaninet i huden.

Vilka är biverkningarna av mandelsyra?

Biverkningarna av mandelsyra är minimala, särskilt jämfört med liknande hudvårdsingredienser såsom glykolsyra (en annan AHA-syra) eller hydrokinon (ett hudblekande ämne). Eftersom mandelsyra är en exfoliant så kommer den dock att exponera nya hudlager för solen. Den nya huden tenderar att vara något mer känslig för solen och ett solskyddsmedel rekommenderas

Varning

Kemisk Peeling kan göra din hud känsligare för solskador och risken att bränna sig av solen ökar. Undvik därför starkt solljus och UV-ljus från solarier under 1 vecka efter varje behandling. Vi rekommenderar dig att alltid använda solskydd med minst SPF15 efter varje behandling.

Använd inte denna peeling:

 • På sår, inflammerad hud, inflammerad akne eller om du har återkommande munsår.
 • Om du använder receptbelagd aknemedicin, exempelvis Isotretinoin (Roaccutan) eller Tretinoin.
 • Om du är gravid eller ammar
 • Om du lider av diabetes eller blodcirkulationsproblem som t.ex. Raynauds sjukdom
 • Om du någonsin har fått en allergisk reaktion av salicylsyra eller någon medicin som innehåller acetylsalicylsyra (ex. Magnecyl, Treo och Bamyl)
Vad får jag?
 • 1 Flaska (30 ml) Mandelsyra & Salicylsyra lösning för kemisk peeling.
  Ingredienser: Salicylic Acid (Salicylsyra), Mandelic Acid (Mandelsyra), Isopropyl Alochol, Glycerine, Propylene Glycol, Triethanolamine (pH-justerare)
  - 30ml räcker till ca 15-20 behandlingar för ansiktet
 • 1 Flaska (50 ml) neutraliserande gel med Aloe Vera, Allantoin och Panthenol
 • 15 Bomullsrondeller för applicering
 • Fullständig bruksanvisning på Svenska

pH-värden

Nedan följer pH värdena för de olika styrkorna på denna peeling:
5%: pH 2,8
10%: pH 2,5
15%: pH 2,0
20%: pH 1,8

Alla våra produkter är handformulerade. Produkterna är fria från mineraloljor, silikoner, parabener, artificiella dofter och färgämnen. De är också i största möjliga mån fria från konserveringsmedel, men där användning av konserveringsmedel är nödvändigt (vissa av våra produkter kräver vissa konserveringsmedel) används endast säkra livsmedelsklassade konserveringsmedel såsom kaliumsorbat, citronsyra etc.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Skriv koden nedan:© beBeautiful.se