Kampanj

Mjölksyra & Salicylsyra - Kemisk Peeling (10% - 30%)

Mjölksyra & Salicylsyra - Kemisk Peeling (10% - 30%)
Samla alla köp. Du kan delbetala från 17 kr/mån
Tillverkare: SR Skincare
Antal i Lager: Slutsåld - Kommer INTE in igen
299:-
En kombination av mjölksyra och salicylsyra som är det perfekta valet för dig med kombinationshud. Minskar fina rynkor och linjer, behandlar acne och minskar fläckar.

Välj Alternativ


* Styrka:
Antal:  

OBSERVERA! Den här produkten har utgått och ersatts av Bi-Phase Peel

Denna peeling innehållandes både salicylsyra och mjölksyra ger dig det bästa av två världar. Fördelarna med salicylsyrans fettgenomträngande och aknebehandlande egenskaper kombinerat med mjölksyrans utmärkta linjebehandlande och fläckreducerande egenskaper gör denna peeling till det perfekta valet för dig med fet- eller kombinationshud.

När syran appliceras så reagerar det med det yttre hudlagrets celler (epidermis), det försvagar de bindande egenskaperna hos lipiderna (det "lim") som håller ihop de döda cellerna. Detta är den mekanism som gör att det skadade yttre hudlagret exfolieras vilket avslöjar de undre nya hudcellerna, vilket ger huden en jämn och fläckfri struktur. Dessutom kan syran tränga in i den nya hudens cellmembran och stimulera dem att tillverka kollagen och elastin som förbättrar och stärker hudens kondition.

Fördelar med kemisk peeling med salicylsyra och mjölksyra

 • Salicylsyran hjälper till att kontrollera överdriven oljeproduktion som kan orsaka akne och rosacea
 • Salicylsyra är den enda kemiska peeling som effektivt kan arbeta på pornivå och rensa ur blockerade porer som leder till pormaskar
 • Stimulerar hudens förnyelse och egen produktion av kollagen vilket främjar en friskare hud på ytan samt bidrar till att minska fina linjer
 • Mjölksyran behandlar torra områden på huden
 • Reducerar pigmentfläckar, hyperpigmentering och åldersfläckar förknippat med bl.a. UV (sol) skador, akne m.m.
 • Förbättrar strukturen på solskadad hud
 • Kan utföras hemma säkert och orsakar inte någon nertid, endast lätt rodnad i en timme eller två efter behandling

Vilken styrka av mjölksyra - salicylsyra kombinationen du ska välja

10% - Utför en mild exfoliering och rensning av porerna. Eliminerar svarta pormaskar. Rekommenderas även för behandling av Keratosis Pilaris och Rosacea.

20% - Stark peeling med hudförnyande fördelar och starkare exfoliering och utrensning av porerna.Främjar en jämnare och klarare hy. Långvarig veckovis behandling kan förbättra ytliga akneärr.

30% - Väldigt stark peeling som ger en betydande exfoliation samt har större effekt på ytliga akneärr. Används med försiktighet och endast av vana användare.

Observera att lösningen på 10% är tillräklig för att försiktigt exfoliera översta hudlagret utan att orsaka betydande peeling eller rodnad. På sin höjd kanske du märker rodnad i en timme eller två efter behandlingen och kanske en del mild fjällning av huden - effektiv användning av fuktkräm gör att du kan ömsa av fjällningen.

Varför denna kombination och inte Glykolsyra?

Glykolsyra är utan tvekan den mest kända och populära kemiska peelingen. Glykolsyra är dock inte den bästa peelingen för alla. Valet av peeling beror på individens hudtyp. Medan glykolsyra är det bästa valet för dem med normal hud så är det inte det bästa valet för dem med känslig och speciellt för de med fet hy. Glykolsyra och mjölksyra är vattenbaserade och därför kommer för mycket olja på huden motverka dess funktion. Helt enkelt för att vattenbaserade lösningar inte kan tränga igenom oljan och verka på huden. Salicylsyra däremot är olje/alkohol baserad och genom att vara fettlösande kan den snabbt tränga igenom oljan och effektivt verka på huden. Det är därför som salicylsyra är perfekt för de med fet / aknebenägen hud. Det är den enda av dessa syror som kan tränga in i porerna och lösa upp pormaskar och tilltäppta porer. Däremot är inte salicylsyra lika effektiv som glykol- eller mjölksyra på att behandla fina linjer och reducera fläckar och märken på huden.

Mjölksyra för känslig och torr hy

Mjölksyra är mycket mildare mot huden än glykolsyra och salicylsyra. Peelingprocessen är lik den som glykolsyra ger. Den har många viktiga egenskaper, nummer ett är att den är mildare än andra syror, så personer med känslig hud kan använda denna peeling och se samma resultat som starkare peelingsyror ger. Om du har rosacea är peeling med mjölksyra bättre än med glykolsyra. Mjölksyra framställs ur sur mjölk.

Salicylsyra för fet hy

Salicylsyra är den viktigaste ingrediensen för att återställa renhet och klarhet till huden. Salicylsyra är den aktiva ingrediensen i de flesta produkter mot oljig hy, pormaskar, akne, inåtväxt hår och rakfinnar. Det är en mycket effektiv peelingagent och en utmärkt porrengörare med anti-rynk och anti-akne egenskaper. Det fungerar genom att försiktigt ta bort gamla celler från huden och öka produktionen av kollagen som i sin tur minskar rynkor. Salicylsyra har även en anti-inflammatorisk effekt, vilket gör det lämpligt för personer med akne och rosacea. Eftersom syran är oljebaserad är den mycket lämplig för dig med fet hud. Denna syra kan tränga in i talgen och pormaskarna som blockerar porerna och samtidigt exfoliera och rengöra dem. Salicylsyra är en medlem av beta-hydroxysyrefamiljen och utvinns vanligtvis från videträ.

Vad ingår?
 • 1 Flaska (30 ml) Salicylsyra / Mjölksyra lösning för kemisk peeling
  Ingredienser: Salicylsyra, Mjölksyra, Isopropylalkohol, Glycerin, Propylenglykol, Trietanolamin (pH-justerare)
  - 30ml räcker till ca 15-20 behandlingar för ansiktet
 • 1 Flaska Neutraliserande Gel med Aloe Vera, Allantoin och Panthenol
 • 15 Bomullsrondeller för applicering
 • Fullständig bruksanvisning

pH-värden

Nedan följer pH värdena för de olika styrkorna på denna peeling:
10%: pH 3,6
15%: pH 3,1
20%: pH 3,1
25%: pH 2,4
30%: pH 1,8

Varning

Kemisk peeling kan göra din hud känsligare för solskador och risken att bränna sig av solen ökar. Undvik därför starkt solljus och UV-ljus från solarier under 1 vecka efter varje behandling.

Vi rekommenderar dig att alltid använda solskydd med minst SPF15 efter varje behandling.

Använd inte denna peeling:

 • På sår, inflammerad hud, inflammerad akne eller om du har återkommande munsår.
 • Om du använder receptbelagd aknemedicin, exempelvis Isotretinoin (Roaccutan) eller Tretinoin.
 • Om du är gravid eller ammar
 • Om du lider av diabetes eller blodcirkulationsproblem som t.ex. Raynauds sjukdom
 • Om du någonsin har fått en allergisk reaktion av salicylsyra eller någon medicin som innehåller acetylsalicylsyra (ex. Magnecyl, Treo och Bamyl)

Till skillnad från glykolsyra och mjölksyra som ger gradvis peeling, så kan salicylsyra orsaka mild fjällning som kan pågå upp till 3 dagar. Detta liknar den peelingeffekt som fås av en lindrig solbränna.

På grund av den djuprengörande effekt och exfoliering som fås av peelingen kan huden reagera som om under attack - en del personer kan få lindriga finnar efter de första två eller tre peelingarna. Detta är helt normalt. När huden lugnat ner sig bör efterföljande peelingar inte orsaka några finnar.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Skriv koden nedan:© beBeautiful.se